Tervetuloa tutustumaan henkilökuntaamme!

Henkilökunnassamme on monenlaista osaajaa – yrittäjät vastuualueineen, eläintenhoitajat, trimmaajat, koirahierojat sekä fysioterapeutti, mutta myös ravitsemuksen ja vesiterapian ammattilaiset. Osa meillä tekee oppisopimuskoulutuksessa ammatillista tutkintoa työn ohessa.

Vakihenkilöstön lisäksi meiltä löytyy toimipaikasta usein mm. eläintenhoitajaopiskelijoita, jotka suorittavat työharjoittelujaan.

Tanja

DogStopin toinen yrittäjä ja monitoimityyppi – ja ehkä uskaltaisin väittää jopa itseäni aikuisiän ikuiseksi opiskelijaksi.

Olen saksanpaimenkoiraihminen ja intressini on palveluskoirapuolella erityisesti. Kotona on tällä hetkellä kaksi saksanpaimenkoiraa. Harrastuspiireissä olen ollut mukana vuodesta 2004, jolloin kuvioihin tuli ensimmäinen harrastuskoira, tätä ennen minulla oli parikin saksanpaimenkoiraa. Myös lapsuudenkodissani oli koiria, yhtenä rotuna kultainennoutaja.

Työssäni tärkeintä on hyvinvoivat koirat ja tyytyväiset asiakkaat. Suurin intohimoni liittyy koirien ruokintaan, mutta myös kuntoutuksen saralla on paljon mielenkiintoista työsarkaa. Opiskelen tällä hetkellä työni ohessa koirien ruokinta-asiantuntijaksi Ylä-Savon ammattiopistossa, ajatus olisi vihdoin valmistua kevään 2024 aikana.  Olen koulutukseltani sairaanhoitaja (AMK) sekä lisäksi opintotaustastani löytyy useampia liiketalouden tutkintoja, mutta myös ravintolaesimiehen erikoisammattitutkinto. Koirahierojaopintoja olen myöskin käynyt joskus nuoruudessani.

Kasvatan pienimuotoisesti saksanpaimenkoiria kennelnimellä Graukiefer, pentuja on nyt neljän pentueen verran.

Marjo

Toinen DogStop Oy:n yrittäjistä, joka löytyykin koirakeskuksesta lähes päivittäin.

Valmistuin eläintenhoitajaksi keväällä 2021. DogStopilla tein opintoihin liittyvää työharjoittelua ensin, jonka jälkeen jäin DogStopille töihin noin vuosi ennen valmistumistani ja lopulta monen sattuman summana päädyin DogStop Oy:n yrittäjäksi huhtikuussa 2021.

Koulutukseltani olen eläintenhoitaja, lukion käynyt nuoruudessani. Lukion jälkeen menin kesätöihin Valiolle, ja ne kesätyöt sitten kestivätkin jonkin aikaa, aina yrittäjätaipaleelle saakka – elintarvikealaa on nähty reilut 20v ennen opintoja ja yrittäjyyttä. Työnkuva Valiolla tässä ajassa ehti vaihdella lähetistä vuoroesihenkilöön ja kaikkea siltä väliltä.

Olen palveluskoiraharrastaja, jo vuodesta 2001. Kotona austelee tällä hetkellä rottweiler-uros, sekä nuori hovawart-narttu. Koirieni kanssa olen harrastanut omaksi ja koirien iloksi lajeja laidasta laitaan; agilitystä rallytokoon, sekä palveluskoiralajeista hakua ja metsäjälkeä.

Iina

Olen maatilan kasvatti ja pienestä pitäen unelmoinut työstä eläinten parissa. Elämä kuitenkin vei toisaalle ja päädyin ravintola-alalle, sieltä kaupan puolelle ja lopulta töihin pankkiin. Kohtalo kuitenkin puuttui peliin ja laittoi miettimään uutta ammattia, päädyin vihdoin opiskelemaan eläintenhoitajaksi Kannukseen syksyllä 2023. Haaveena tulevaisuudessa on opiskella vielä käyttäytymisneuvoja ja ongelmakoirakouluttajaksi sekä ravitsemusneuvontaa.

DogStopilla olin ensin työkokeilussa ja siitä sitten jäin osa-aikaiseksi. Pääasiassa pyörin myymälän puolella mutta myös altaassa uittoja tehden.

Sydämeni sykkii paimenkoirille ja ensimmäinen oma koirani oli beaucenpaimenkoira. Tällä hetkellä kotoa löytyy 3 valkoistapaimenkoiraa joiden kanssa harrastellaan PK-lajeja, rallytokoa, nosea ja näyttelyitä. Ensimmäinen oma pentue on myös suunnitteilla lähitulevaisuudessa.

Janina

Valmistuin eläintenhoitajaksi keväällä 2022 ja Dogstopille jäin osa-aikaiseksi työharjoitteluni jälkeen.

Talouteen ja harrastuksiin on pienestä pitäen aktiivisesti liittynyt koirat ja muut eläimet. Ensimmäinen oma harrastuskoira kotiutui v. 2010, josta lähtien sydän on ollut koirien kanssa harrastamisessa mm. haussa ja jäljestämisessä.

Nykyiseen talouteen kuuluu kaksi koiraa, saksanpaimenkoira sekä dobermanni, joiden kanssa vielä katsellaan ja tutustellaan koirille mieluisimpia lajeja.

Eläinten kanssa työskennellessä mielekkäintä on yhdessä onnistuminen sekä hyvien kokemusten antaminen. Tulevaisuudessa haluaisin lisätä osaamistani kehonhuollon sekä allergisten koirien ruokinnan saralla.

Kirsi

Olen kolmekymppinen jokapaikanhöylä; taitoja ja työkokemusta löytyy niin koira-alalta kuin muistakin töistä.
Koiraharrastuksen aloitin v. 2001 kun sain ensimmäisen koirani, alkuun käytiin harvakseltaan koiranäyttelyissä – siitä koiramäärä kuitenkin lisääntyi ja näyttelyharrastus muuttui säännölliseksi. Tätä myötä myöskin heräsi kiinnostus koirien hyvinvointiin ja turkin huoltamiseen – ja lopulta alkoi vaikuttamaan elämään hyvinkin voimakkaasti, onneksi kuitenkin positiivisessa mielessä.
Cavaliereja olen omistanut yli 20 vuotta ja kasvattajana toiminut 15 vuotta; kuitenkin cavalierien vaikea terveystilanne vaikutti siihen, että päätimme lopettaa kasvattamisen.
Ammattitutkintoja ja koulutuksia on matkan varrella kertynyt muutamia – eikä loppua näy. Harrastan koira-alan luentoja ja koulutuksia sekä luen paljon alan kirjallisuutta. Väliin mahtuu vähän käsitöitäkin… toki lapsiperhearjessa nämä ovat jääneet viime vuosina vähemmälle.
Kirsi tekee töitä DogStopilla trimmaajana, tutkintotodistusta juuri odottelee trimmaajan ammattitutkinnosta – ennen pääsiäistä sai juuri tehtyä opintoihin liittyvät näytöt läpi ja valmistuminen on enää vain paperitöitä vaille valmista. Kirsi on tullut taloon maaliskuussa 2023, jolloin aloitti trimmaajaopiskelijana.

 

Mitra

Tulin Dogstopille 2022 marraskuussa työkokeiluun ja jäin siinä ohella taloon töihin. Minut voi nähdä sekä kaupan puolella että uimalassa.

Harrastuksiin on kuulunut pienestä pitäen ravitallit,  sekä metsästyskoirien ajohaukkujen kaiku. Vuodet eläinten parissa ovat tuoneet tietotaitoa ja mahdollisuuksia tähän päivään työskennellä täällä ihanien koirien kanssa.

Lähellä sydäntäni on rescuekoirat sekä kodinvaihtajat, joita löytyy myös omista nurkista pyörimästä kaksin kappalein. He ovat opettaneet elämään koiran ehdoilla ja elämään hetkessä. Tavoitteenani olisi päästä opiskelemaan lisää ravitsemuksen sekä ongelmakoulutuksen parissa; syksyllä 2023 aloitin opiskelemaan Ylä-Savon ammattiopistossa ravitsemusta – valmistun aikanaan koirien ruokinta-asiantuntijaksi.

Satu

Tällä hetkellä työskentelen trimmaajana Dogstopilla, olen valmistunut trimmaajan ammattitutkinnosta v. 2024 alkupuolella. Aloitin työt DogStopilla trimmaajaopiskelijana loppuvuodesta 2022.
Eläintenhoitajaksi valmistuin v. 2012 OSAO:lta. Elämä kuitenkin johdatteli monen sattuman kautta ravintola-alalle, jossa olen työskennellyt viime aikoina.. mutta, kuitenkaan kaipuu eläinten parissa työskentelyyn ei ottanut laantuakseen.
Alanvaihtoa pohtiessa trimmaajan työt tuntuivat sopivalta vaihtoehdolta. Olihan turkin hoito ja kotitrimmien teko jo entuudestaan tuttua ja mielekästä puuhaa nuoruusvuosista lähtien; ensin naapureiden sekä sukulaisten koirien turkkeja hoitaen ja myöhemmin omien kääpiövillakoiran ja portugalinvesikoiran kanssa.
Koirien kanssa on tullut harrastettua agilityn ja tokon lisäksi pk-lajeja laidasta laitaan. Tällä hetkellä kotoa löytyy kaksi belgianpaimenkoira malinoissia, kasvatan rotua kennelnimellä Pikkukirpun.

 

Anniina

Olen hevos- ja koirahieroja Iistä. Olen suorittanut vuonna 2010 ammattiin johtavan hevos- ja koirahieronta koulutuksen ja siitä lähtien harjoittanut eläinhierojan töitä; ensin osa-aikaisesti ja vuonna 2011 siirryin tekemään hierontoja täysipäiväisesti. Työskentelen hevosten ja koirien parissa ympäri maakuntaa, pääpainotteiseti Oulun ja lähikuntien alueella.

Asun siis Iissä, tai tarkemmin Olhavassa kolmen lapseni kanssa. Perheeseemme kuuluu lisäksi muutama kissa ja begianpaimenkoira malinois. Koirani kanssa aktiivisesti harrastamme pk-puolella, sekä talvilajina harrastamme vetohiihtoa. Lukuisia lajeja on kokeiltu ja pidän monipuolisesta koiran aktivoinnista, joten kaikkea puuhailemme hupilitystä rallyyn.

Jenna

Olen Jenna ja opiskelen koirahierojan ammattitutkintoa.

Koirien hyvinvoinnin tueksi tarjoan koirahierontaa, laserhoitoa, jäsenkorjausta sekä toimin koirien uintivalmentajana. Kävin koirien vesiterapiakoulutuksen v. 2023, jäsenkorjauskoulutuksen v. 2024 ja laserhoitoon perehtyminen on tullut tutuksi opintojen sekä laitekoulutuksen kautta. Koirakohtaamisissa toimin koiran ehdoilla, koiran eleitä lukien.

Olen myös pätevöitynyt SPKL:n arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja, ja pidän lähinnä pentu- ja näyttelykoulutusta paikkakunnallani.

Kotoa meiltä löytyy viiden suomenlapinkoiranartun lauma, ja vuosien varrella on tullut kokeiltua useampaa koiraharrastuslajia, joista koiranäyttelyt ovat jääneet omaksi lajiksi. Näyttelykokemusta onkin ehtinyt karttua jo yli 15v. ajalta.

Jenna tekee hierontoja niin DogStopilla kuin oman yrityksen Lumotassu kautta.

Niina

Olen pohja-ammatiltani sairaanhoitaja ja niitä töitä tehnytkin jo liki 20v. Haave eläinpuolen osaajaksi kyti kuitenkin vahvasti taustalla, joten opiskelin koirahierojaksi ja valmistuin v. 2021. Siitä lähtien tehnyt myös koirahierojan töitä niin Dogstopilla kuin kotikäynteinä oman yrityksen kauttakin.

Tämä toki ei tiedonjanoani sammuttanut ja halusin syventää osaamistani lisää joten opiskelin koirien ravitsemusasiantuntijaksi Ylä-savon ammattiopistossa, valmistuin 4/2023. Samalla kouluttauduin uintivalmentajaksi, sillä koirien kokonaisvaltainen hyvinvointi on lähellä sydäntä. Löytyypä vielä takataskusta klinikkaeläinhoitajan paperitkin ja olen päässyt työskentelemään myös sillä saralla eläinklinikalla osa-aikaisena.

Kotoa minulta löytyy kolme draamailevaa huskia joiden kanssa aika ei käy pitkäksi. Metsäily ja höntsävaljakointi on meidän lemppari puuhaa.

Lisätiedot Niinan yritystoiminnasta löytyy Hyvinvointipalvelut HumanPet.

Saara

Eläinfysioterapeutti, jonka vastaanotto pääasiassa maanantaisin ja tiistaisin DogStopilla – löytyy myös kotivastaanotolta ja heppatalleilta. Kalustoon kuuluva, korvaamaton tieto-taito koirien kuntoutukseen liittyen.

Olen vuonna 2007 valmistunut fysioterapeutiksi. Unelmissani kajasti eläinfysioterapia, vaikken sen uskonut todeksi koskaan muuttuvan, lisäkoulutuksella valmistuin eläinfysioterapeutiksi 2014, ja tällä tiellä ollaan. Laumaani kuuluvat aviomies sekä kaksi tytärtä.

Lisätietoa Saarasta ja hänen palveluistaan löydät FysiOtus – kotisivuilta.

Saila

Olen Saila ja olen valmistunut koira- ja urheilukoirahierojaksi Tampereen koirahierojakoulusta kesällä 2019. Valmistumisen jälkeen olen jatkokuluttautunut Suomen koirahierojat ry:n kursseilla Steccon fasciamanipulaatio level 1, rangan mobilisointi- ja traktiohoitoihin ja viimeisimpänä syksyllä 2021 valmistuin Jyväskylässä koirien uintivalmentajaksi. Minulle on tärkeää koiran kokonaisvaltainen hyvinvointi ja tavoite on aina hoitotulos. Näiden vuoksi pyrin jatkuvasti kehittämään itseäni ja jatkokouluttautumaan.

Kotoa minulta löytyy kaksi lancashiren heeleria ja bordercollie. Toinen heelereistäni on jouduttu patellaluksaation vuoksi leikkaamaan ja kuntouttaminen ja kunnon ylläpitäminen on tullut sen kautta itselleni hyvin tutuksi. Harrastan koirieni kanssa agilityä ja rally-tokoa aktiivisesti.

Lisätietoa Koirahuoltoasema– kotisivuilla.