Meiltä saat kaikkien rotujen turkkihuollot ja trimmaukset sekä pesut, pohjavillanpoistot ja pienemmätkin siistimiset – jokaiselle koiralle tarpeen mukaan, yksilölliseti.

Kaikki trimmaukset ovat ensisijaisesti kotitrimmauksia, mutta teemme myös erikseen sovitusti näyttelytrimmejä. Näyttelytrimmeistä kannattaa kysyä aina erikseen henkilökunnaltamme!

Tällä hetkellä meillä työskentelee kaksi ammatillisen tutkinnon omaava trimmaaja sekä alan opiskelija, joka työskentelee trimmaajaopiskelijana oppisopimuksella.

Pesut sekä pohjavillanpoistopesut ja pohjavillanpoistoharjaukset kaikille roduille: ajan voi varata niin eläintenhoitajalle tai alan opiskelijalle. Trimmaajan ja trimmaajaopiskelijoiden tekemiin pesuihin voidaan yhdistää pienempiä siistimisiä, mm. tassukarvat tai maha- tai takapuolikarvojen siistiminen.

Mikäli et tiedä paljonko koirasi pesuun tai trimmaukseen tulisi varata aikaa, autamme mielellämme – meidät tavoitat aukioloaikoina sujuvimmin puhelimitse, aukioloaikojen ulkopuolella taas sähköpostilla tai somekanavien kautta.

Lämpimästi tervetuloa 🧡

TURKINHOITOVAIHTOEHTOJA

Varaa aika turkkihuoltoon

Voit varata ajan turkkihuoltoon kätevästi verkossa, puhelimitse tai sähköpostilla.

Varaa aika verkossa

Varaa aika soittamalla 050 321 0276 tai lähettämällä viesti info@dogstop.fi

Leikattavat turkit, lyhyt kotikoiramalli

Tällä tavoin saadaan koirille helppohoitoinen malli kotikoirille tai koirille, joiden turkinhoito ei saa olla liian vaativaa. Pääsääntöisesti leikataan koneella, saksia apuna hyödyntäen.

Sopii esimerkiksi turkkiroduille talviaikaan, kun karvaa ei haluta leikata liian lyhyeksi.

Nypittävät rodut

Kaikkien nypittävien rotujen rodunomaiset trimmaukset, ensisijaisesti työ tehdään nyppimällä ja mahdollisesti saksia tai konetta apuna käyttäen.

Nypittävät rodut voidaan myös trimmata muutoin, mikäli koiralla on ihovaivoja tai koira on iäkäs.

Pesut lisäpalveluna nypittäville roduille.

Leikattavat turkit, muotoonleikkaus saksityönä

Rodunomainen trimmaus niille koirille, joille halutaan muotoonleikkaus tai pidempi turkki. Pääsääntöisesti leikataan saksin, konetta apuna hyödyntäen.

Sopii koirille, joiden omistaja on valmis sitoutumaan säännölliseen turkinhoitoon.

Turkkien siistimiset

Aina ei tarvitse varata trimmaukseen aikaa, vaan voi ottaa lyhyemmän ajan tarpeen mukaan.

Lyhyillä ajoilla voidaan leikata tassukarvat ja kynnet tai esimerkiksi vatsakarvat, takapuoli tai rintakarvat. Myös korvien nypintä tai korvakarvojen siistiminen on mahdollista.

Ajanvaraukset 15-30 min.

Leikattavat turkit, turkkien alasajot

Turkkien alasajo koneella. Voidaan leikata kaikki pois koneella tai esimerkiksi leikata pään karvat saksilla.

Sopii etenkin kesää kohti mennessä monelle rodulle helpottamaan lämmönsietoa tai takkuisille koirille, joiden turkkia ei saada selvitettyä muutoin.

Pesupalvelut

Kaikkien rotujen pesupalvelut ja pohjavillapesut.

Pesupalvelut voidaan toteuttaa trimmauksien välissä ns. ylläpitopesuina tai peruspesuina mille tahansa rodulle. Pohjavillapesut helpottamaan ja vähentämään pohjavillaisten koirien karvanlähtöaikaa.

Pesupalveluja tekee trimmaajat, eläintenhoitajat ja eläintenhoitajaopiskelijat.

Ohjeita trimmaukseen tulevalle

 • VARATTU AIKA

  Kun trimmaukseen varataan koirallesi aikaa, muistathan kertoa mahdollisimman tarkkaa tietoa koirastasi ja toiveistasi, jotta voimme varata sopivan mittaisen ajan trimmaukseen. Jos itse varaat netistä aikaa etkä ole varma paljonko tulisi varata, suosittelemme soittamaan tai lähettämään sähköpostia – näin varmistamme koirallesi riittävän ajan turkkihuoltoon.

  Jos koirasi on arka, aggressiivinen tai muutoin tulee huomioida ajankäytössä jokin muu asia (takut, tietyn ruumiinosan käsittelemisen haaste tms.), on tärkeää että meillä on tästä ennakkotieto, jotta trimmausaika on riittävä ja voidaan tehdä työ koiralähtöisesti. Näiden tietojen pohjalta varaamme ajan ja jos aikaa menee kuitenkin em. syiden vuoksi enemmän, koiran trimmaus voi jäädä kesken muiden ajanvarausten vuoksi. Tällöin suosittelemme aina uuden ajan varaamista ja jatkossa huomioimaan esimerkiksi lyhyemmän välin trimmaukseen, pidemmän ajan trimmaukselle tms.

  Noudatathan myös sovittuja aikoja. Liian aikaisin ei kannata tulla paikalle, jotta et joudu odottamaan – odottavan aikahan on tunnetusti pitkä ja toisaalta, trimmaaja saa tehdä tällöin myös työnsä rauhassa. Kun tulet noutamaan koiraa, emme suosittele menemistä trimmaushuoneeseen, koska trimmaajan työ vaikeutuu ja hidastuu koiran riemastuessa omistajan jälleennäkemisestä tai äänestä ja rauhoittuminen loppuajaksi voi olla hankalaa, jolloin trimmin valmiiksi saaminen on hankalampaa ja hitaampaa. Pyrimme siihen, että sovimme koiraa tuotaessa ajankäytön ja yleinen käytäntömme on, että soitamme noin 15 minuuttia ennen kuin koira on valmis, mikäli ollaan etuajassa valmiita.

  Jos haluat jäädä paikalle katsomaan trimmausta, se sopii – mutta usein suosittelemme että koira jää yksin trimmaukseen, koska ovat usein rauhallisempia ja vieraskoreampia omistajan poissaollessa. Joskus omistajan läsnäolo voi tehdä koirasta levottoman eri syistä ja tällöin myös trimmaajan työ voi hankaloitua.

 • KOIRAN TURKKI

  Trimmiin tulevan koiran oletetaan olevan takuton, joka on sujuvaa käsitellä. Jos koirassa on takkuja, ilmoitathan siitä jo ajanvarauksen yhteydessä, jotta voimme varautua ja huomioida tämän trimmausaikaa varatessamme. Haluamme aina muistuttaa, että takkuisen turkin työstäminen on hitaampaa, joten aikaakin on varattava enemmän kuin turkkiin joka on takuton. Takuttomuus tarkoittaa sitä että pitkähkössä turkissa harvapiikkinen harja tai kampa menee ihonmyötäisestikin sujuvasti läpi, ilman että se jää turkkiin kiinni.

 • LEIKATTAVAT / AJELTAVAT KOIRAT

  Kone- ja saksityönä tehtävät koirat pestään pääsääntöisesti meillä. Tämä siksi, ettei koirat ehdi sotkea tassujaan, mahanalusiaan tms. ja koira on trimmissä puhdas, siisti ja liaton, jolloin myös trimmaaminen on vaivattomampaa. Tämän lisäksi, puhdas koira säästää meidän trimmaustarvikkeita. Kuitenkin, mm. takkuisia ja hyvin paksuturkkisia koiria voidaan trimmata ennen pesua, joten näissä tapauksissa on mahdollista että omistaja pesee koiran kotona trimmauksen jälkeen.

  Mikäli kuitenkin itse haluat pestä koiran kotona ennen trimmausta, toivomme että kannat koiran autosta sisälle, jotta koira sotkeutuu mahdollisimman vähän.

 • NYPITTÄVÄT KOIRAT

  Nypittäviä rotuja ei suositella pestäväksi 2-3 viikkoa ennen trimmausta, jotta karva ei ole liukas – liukkaus hidastaa nyppimistä. Nypittävien koirien trimmaukseen ei kuulu pesu automaattisesti, koska iho voi ärtyä nyppimisestä, mutta jos haluat kuitenkin pesun nypinnän jälkeen, ilmoitathan tästä aikaa varatessasi, varataan tällöin lisää aikaa trimmaukselle. Myös nypittävä koira on hyvä harjata kotona ennen trimmausta, mieluiten useampana päivänä.

 • PESULLE TULEVAT KOIRAT

  Pesukoirien kohdalla toimii sama ohjeistus kuin trimmauskoirille, mutta toivottavaa on että koira on harjattu läpi ennen pesua ja enin pohjavilla poistettu. Huomioithan, että pesua ei todennäköisesti tee trimmaaja, vaan eläintenhoitaja tai talossa olevat eläinalan opiskelijat. Tällöin ei ole mahdollisuutta leikata takkuja tai esimerkiksi tassukarvoja, vaan aika on varattava erikseen trimmaajalle pieneen siistimiseen tämän lisäksi tai koko pesuaika siistimiseen trimmauksena.

 • AJANVARAUS JA PERUUTUSEHDOT

  Ajanvarauksien peruutukset viimeistään 48h ennen varattua aikaa. Mikäli peruutus tapahtuu viimeistään 24h ennen varattua aikaa, veloitus 50% varatun ajan hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu 12h ennen varattua aikaa tai aika jää peruuttamatta, veloitamme varatun ajan hinnan kokonaisuudessaan.

   

Varaa aika palveluun

Varaa aika helposti verkossa. Voit varata ajan myös soittamalla 050 321 0276 tai lähettämällä viestin info@dogstop.fi
Varaa aika