RAVITSEMUSNEUVONTA

Miksi koiralle ravitsemusneuvontaa?

Koiran ravitsemusneuvonnassa suunnitellaan ruokavalio juuri kyseisen yksilön tarpeet huomioonottaen. Yksilöllisiä tarpeita voivat olla jo ihan perusruokinnan koostaminen niin pentukoiralle kuin aikuisellekin koiralle. Tarve voi syntyä jonkin allergian tai sairauden myötä, mutta myös mm. tiineysajan ruokinta voi olla asia, johon haetaan apua ravitsemusneuvojalta.

Koiran ravitsemusneuvoja voi auttaa myös silloin kun koiralla on yli- tai alipainoa tai koiran ollessa runsaalla rasituksella, mutta myös ruoansulatuskanavan ongelmien, tulehduksellisten suolistosairauksien tai vaikkapa SIBO:n hoitoon.

Ruokavaliot tehdään myös hiivaongelmien, nivelvaivojen, sydän­-, maksa- tai munuaissairauksien,  virtsakivien tai  allergioiden vaatimissa erikoisruokavalioissa.

Myös täysin terveille koirille ravitsemusneuvonnasta on hyötyä jos haluaa esimerkiksi siirtyä ruokintamallista toiseen ja haluaa varmistaa, että koira saa ruokavaliostaan kaikki tarvitsemansa vitamiinit sekä hiven- ja kivennäisaineet. Lisäksi mm. urheilevat ja metsästävät koirat tarvitsevat ruokavalion, jossa otetaan huomioon suorituksen aiheuttama rasitus sekä palautuminen.

Monesti koiralla on oikkuja ja oireita, joita ei osata yhdistää ruokintaan, mutta voivat hyvinkinjohtua esimerkiksi jonkin ravinneaineen puutoksesta tai ylisaannista.

Tällaisia ovat mm. ylivilkkaus, hermostuneisuus, ruokahaluttomuus,  reaktioherkkyys, agressiivisuus, vierasesineiden syönti, paleleminen tai vaikkapa ennenaikainen harmaantuminen.

Ravitsemusneuvontaan tultaessa käydään läpi koiran historia, ruokinta, ravitsemustila, oireet ja  ongelmat, mahdolliset diagnoosit sekä tutkimukset jonka pohjalta ruokintasuunnitelma tehdään.

Tarvittaessa koira ohjataan ennen suunnitelman tekoa ja toteutusta käymään eläinlääkärin tutkimuksissa.

Tällä hetkellä DogStopilla työskentelee koiran ruokinta-asiantuntijana Niina Hyvinvointipalvelut HumanPetistä sekä ruokinta-asiantuntijaopintojen loppusuoralla opiskelijatyönä ravitsemusneuvontaa tekevä DogStopin toinen yrittäjä Tanja. Tämän lisäksi samoja opintoja on aloitellut syksyllä myös Mitra, joka on jo tovin työskennellyt DogStopilla.

Tiedustelut ja ajanvaraus Dogstopista

Ota yhteyttä

Varaa aika palveluun

Varaa aika helposti verkossa. Voit varata ajan myös soittamalla 050 321 0276 tai lähettämällä viestin info@dogstop.fi
Varaa aika