Koirauimala

 

Koirauimala lähes puolen Suomen tarpeisiin.

Koirauimalassa koirasi pääsee vuodenajasta tai säästä riippumatta uimaan, turvallisesti ja lämpimästi sisätiloissa. Uimalassa altaan vesi on n. +24 astetta. 

Uiminen on erinomainen tapa harjoittaa lihaksia, parantaa koiran  koordinaatiokykyä ja lisätä fyysistä kestävyyttä. Vesi toimii vastuksena lihasvoiman kasvattamiseksi. Vesi myöskin neutralisoi painovoimaa, jolloin lihakset ja nivelet eivät joudu koiran kokonaispainon rasittamiksi,  tästä syystä uinti onkin erinomaista liikuntaa myös nivelongelmaisille ja ylipainoisille koirille!

DogStopin uimala tunnettiin ennen HundSpana ja uskallamme väittää, että Oulun koirauimala on Suomen vanhimmasta päästä. Uimalamme on toiminut jo vuodesta 2012, joten ajan saatossa meillä on uinut satoja koiria. Uima-altaamme on lasikuituinen, 10 metriä pitkä ja 3,7 metriä leveä. Sen syvyys on n. 120 cm, joten isompikin koira voi uida altaassa. Vesi on puhdasta ja lämmitettyä, se kiertää koko ajan hiekkasuodattimen ja UV-C puhdistuksen kautta. Altaassa on klooria hyvin pieni määrä, paljon vähemmän kuin ihmisten uimahallissa, mutta toimii samalla periaatteella. Koko allas on varattu saman omistajan koiralle/koirille, altaassa ei ole muita koiria samanaikaisesti, siksi uimavuorot on varattava etukäteen! Huomioithan kuitenkin, että pesutiloissa voi olla useampia koiria yhtä aikaa peseytymässä tai kuivauksessa ja kenties tulossa tai menossa uimaan, joten koirakontakteilta ei voi välttyä. Jos haluat uimaan rauhallisempaan aikaan, kannattaa kysyä DogStopin henkilökunnalta apua ajan valintaan.

Uimalassa voi uida monella tapaa: ohjattu uintivalmennus, jolloin uittajana on altaassa vesiterapiakoulutuksen saanut uintivalmentaja. Uintivalmentajavuorot varataan aina nimetylle henkilölle, jokaisen mieltymyksen mukaisesti. Uintiaika 15 tai 30 min ja se on tarkoitettu vain yhden koiran uintiin. Uittajauinti on hyvin samankaltainen tapa uida kuin uintivalmennus, erona tähän kuitenkin että uittajana on kuka tahansa koirakeskuksen työvuorossa oleva työntekijä, eikä uittajaa voi valita nimetysti. Eläintenhoitajat ovat tottuneet uittamaan koiria, mutta vesiterapiaan liittyvää koulutusta heillä ei ole. Näillekin uinneille suosittelemme vain yhden koiran uimista kerrallaan, joskin on mahdollista varata useamman koiran uintiaikakin uittajalla. Altaassa uittajan kanssa kuitenkin voi olla pääsääntöisesti vain yksi koira. Lisäksi itsenäiset uimarit voivat varata uintiaikoja omatoimiuinteihin, jolloin uittajaa tai uintivalmentajaa ei ole altaassa apuna lainkaan, vaan koiran tulee uida itsenäisesti.

Järjestämme muutamaa kesäkuukautta lukuunottamatta lähes kuukausittain uimakouluja. Uimakoulussa tarkoitus on opetella uimaan turvallisesti, ohjatusti ja hallitusti. Samalla opetellaan luonnollisesti uimalassa toimimista koiran kanssa ja siellä olemista. Veteen tutustellaan turvallisesti, jokaisen koiran yksilölliset tarpeet ja mm. luonne huomioiden – jokainen koira on erilainen ja oppiminen tapahtuu eri tahtiin, riippumatta siitä minkä ikäinen koira on.  Uimakouluista voi kysyä koirakeskuksen myymälästä, usein myös somekanaviltamme löytyy myös ajantasaista tietoa.  Lisäksi, meille voi varata esimerkiksi rotuyhdistyksen tai kasvattajan järjestämänä oman porukan uimakouluja, joita voidaan räätälöidä toiveiden mukaisesti. 

Kasvattajapäiviä  voidaan myös järjestää koirauimalassa. Tällöin jokainen halukas pääsee tutustumaan koirauimalaan ja uimiseen liikuntamuotona. Nämäkin voidaan räätälöidä yksilöllisesti toiveiden mukaisesti – kysy lisää!

Uintivuorolle suosittelemme max. kolme koiraa kerrallaan, jokaisen omalla vastuulla voi uida useampikin, hinnoittelu kannattaa kurkata erikseen. Haluamme muistuttaa myös, että yli kolmen koiran tuominen altaaseen yhtä aikaa on turvallisuusriskikin, joten suosittelemme useampia koiria varten varaamaan tunnin ajan tai jopa enemmän, koiramäärästä riippuen.  Mikäli koirasi on ensimmäistä kertaa uimassa, suosittelemme uittajan ottamista altaaseen – omistajat eivät koskaan mene itse altaaseen, omatoimisesti tosin koiraa voi uittaa laiturilta. 

Vesi roiskuu viimeistään kun koira nousee altaasta ja ravistaa itseänsä, joten omistajan on hyvä varata vaihtovaatteita mukaan! Uimalaan ei saa mennä ulkokengillä, meillä on lainattavaksi muutamia sandaaleita ym., mutta suosittelemme tuomaan omia. 

Uimalassa koirat ovat omistajien vastuulla! Juoksuisia narttuja ei saa tuoda uimalaan. 

Uimaan tai vesijuoksumatolle ei voi tulla jos:

 • koiralla on kennelyskä, mahatauti tai muu joku tarttuva tauti – myös mikäli laumassasi muilla koirilla on oireita, ei oireetonkaan koira voi tulla mikäli saman talouden koirat oireilee.
 • koiralla on ihottuma tai haavoja
 • koiralla on akuutti niveltulehdus, kuume tai aineenvaihduntajärjestelmää heikentävä sairaus
 • narttukoiralla on juoksu tai se on tiineenä
 • sydänvaivaisen tai epilepsiaa sairastavan koiran uiminen lääkärin suostumuksella / luvalla. 
 • epileptikon tuominen omistajan oman harkinnan mukaan – jotkut epileptiset koirat stressaantuvat arkirutiinien muutoksista ja saavat useampia kohtauksia tällaisten tilanteiden aikana tai jälkeen. 
Ohjeita uimareille:

 

 • Omat pyyhkeet mukaan. Voit myös vuokrata meiltä pyyhkeet.

 • Tuo koira tyhjällä mahalla – paastoajaksi suosittelemme 2-4 tuntia.

 • Ulkoiluta koirasi hyvin ennen uimaan tuloa. Suotavaa on, että koirat on ulkoilutettu jo ennen uintireissua, koska toimintamme on liikekeskuksessa, jossa pihatilaa on rajallisesti. Kuitenkin, tärkeää on etenkin pentujen kanssa käydä viime hetken tarpeilla. Muistathan tällöin kerätä jätökset-  meiltä saa tarvittaessa kakkapusseja ja roskiksia on pihassamme. Älä anna koirien pissailla etupihan tolppiin katoksessa!

 • Jos koirallasi on karvanlähtö, koirasta tulee harjata ennakkoon enin irtokarva pois. Toivomme myös että jokainen siivoaa enimmät omat sotkut pesutiloista ja tiedotat henkilökuntaa, mikäli karvaa jäi paljon.

 • Jos haluat pitää oman pannan uinnin ajan, suosittelemme kangaspantoja- ja taluttimia altaan äärellä.

 • Pelastusliivejä löytyy uimalasta. Jos koirallasi on omat liivit, niitäkin saa käyttää.

 • Ennen uintia koira tulee huuhdella hyvin; vähintäänkin maha- ja takapuolikarvat sekä tassut, rapakelillä mieluummin koko koira.

 • Palkkana suosittelemme käytettäväksi joko leluja tai murenemattomia herkkuja (nakit tms.). Sen lisäksi myymälästä voi ostaa herkkuja ja leluja altaalle. 

 • Tuo omat shampoot ja turkinhoitoaineet mikäli tarvitset niitä. Myös myymälästä voi ostaa pesuaineita!

 • Uinnin jälkeen koiran pesun ja kuivauksen hoitaa omistaja.

 • Sujuvuuden takaamiseksi, jokaisen uintiajan jälkeen pesu- ja kuivausaika on max. 30 minuuttia ja aika on tarkoitettu vain uimassa käyneille koirille. 

  Jos tarvitset pidemmän ajan, olethan meihin yhteydessä niin kokeillaan yhdessä etsiä sopiva aika pidempään aikaan.

 • Talviaikana suosittelemme koiralle takkia päälle uinnin päätteeksi.

 • Muistathan ulkoiluttaa koirasi uinnin jälkeen – aineenvaihdunnan vilkastuttua myös koiralla voi olla jopa kiire tarpeilleen.

Muistetaan myös hyvä käsihygienia ja tullaan tiloihin vain terveenä. Tervetuloa!

SIJAINTI

Tuiskutie 3, 90630 Oulu

AUKIOLOAJAT

Ma-Pe: 10 - 20
La: 11 - 16
Su: Suljettu

Email

info@dogstop.fi